Terug naar overzicht

Prachtige nieuwe woonwijk gerealiseerd in Amersfoort: de Noackbuurt

27 oktober 2022

Aan de Soesterweg in Amersfoort is een prachtige nieuwe woonwijk ontwikkeld, genaamd de Noackbuurt.

De Noack was ooit een groot fabriekscomplex in de stijl van de Amsterdamse School dat in 1917 werd gebouwd voor de Koninklijke Noack, een producent van fijne vleeswaren en vleesconserven. Op deze plek zijn 48 grondgebonden koop- en huurwoningen en 30 sociale huurappartementen gerealiseerd door Goossens Te Pas en DW Property.

De architectuur refereert aan de stoere, industriële uitstraling van de Wagenwerkplaats. Het appartementencomplex, naar een ontwerp van 4D Architecten, vormt een iconische schakel tussen het Soesterkwartier en de Wagenwerkplaats. De woningen zijn ontworpen met mooie vakdetails passend bij een industriële uitstraling en zijn gerealiseerd door MorgenWonen

Samen met onze partners zorgt DW Property voor duurzame, gezonde en sociale plekken om te wonen en te leven. De woningen zijn Nul op de Meter, een belangrijk pluspunt in de huidige tijd met sterk oplopende energieprijzen. De groene setting en de wadi versterken de leefbaarheid voor bewoners en zorgen voor de benodigde waterberging.

Het openbaar gebied is recent overgedragen aan de Gemeente Amersfoort. Daarmee is de herontwikkeling van deze locatie voltooid. We wensen de bewoners veel woonplezier!

Meer actueel