Terug naar overzicht

Oprichting en geschiedenis

Investeringsmaatschappij Reggeborgh is in 1991 opgericht door de familie Wessels. Vanuit de bouwactiviteiten van de groep werd altijd al geïnvesteerd in vastgoed. Midden jaren 90 wordt steeds meer in deze sector geïnvesteerd en in 2003 wordt Reggeborgh Vastgoed opgericht. Op dat moment heeft Reggeborgh Vastgoed een portefeuille met overwegend commercieel vastgoed in Nederland en Engeland.

Expansie naar Duitsland

In 2003 zetten we ook de eerste schreden op de Duitse woningmarkt. Reggeborgh Vastgoed begint met het ontwikkelen en beleggen in kleinschalige woningprojecten. Al snel nemen de ontwikkelingen een vlucht en kopen we grote woningcomplexen en ander vastgoed in heel Duitsland.

Het zwaartepunt van de investeringen ligt echter in en rond Berlijn. Doordat de belangen steeds groter worden, besluiten we om een kantoor in Berlijn te openen.

Project Grandaire - Berlijn

Project Grandaire - Berlijn

Joint-venture

2006 is een belangrijk jaar. Dan gaan we namelijk een joint-venture aan met een institutionele Nederlandse belegger. Een nieuwe tijd breekt aan. Ondernemerschap en institutioneel denken worden samengebracht en zorgen voor een verdere professionalisering van onze organisatie.

De nadruk van onze investeringen komt steeds meer te liggen op de woningmarkt. Om de sterke groei te kunnen controleren, nemen we een belang in een Duitse vastgoedbeheerder. Reggeborgh Vastgoed ontwikkelt zich tot een echte binnenstedelijke ontwikkelende belegger. In 2006 nemen we afscheid van onze Engelse kantorenportefeuille.

Vastgoed- en bankencrisis

Het jaar 2007 staat in het teken van de internationale vastgoed- en bankencrisis. Reggeborgh Vastgoed slaat zich goed door deze moeilijke periode heen. De grote investeringen die we in de Duitse woningmarkt hebben gedaan, blijken stabiel en crisisbestendig te zijn. Het commercieel vastgoed in Nederland gaat echter door een diep dal.

Vanaf 2008 richt Reggeborgh Vastgoed zich in Duitsland alleen nog maar op de ontwikkeling van nieuw woningvastgoed en kopen we geen bestaand vastgoed meer. In Nederland zijn we dan als financieel partner actief in een aantal grote commerciële ontwikkelprojecten, projecten waar ook VolkerWessels bij betrokken is.

Focus op de woningmarkt

Vanaf 2013 verandert in Nederland de focus. De crisis hebben we in Nederland dan achter ons gelaten en beginnen we ook hier te investeren in woningbouw. Er zijn op dat moment nog weinig investeerders actief op de woningmarkt. 2013 is ook het jaar dat de eerste MorgenWonen woning bij VolkerWessels uit de fabriek “rolt”. In het eerste jaar investeren wij in alle projecten, die volgens dit concept worden ontwikkeld.

MorgenWonen woning

MorgenWonen woning

Vanaf 2015 breekt er weer een nieuwe periode aan. We besluiten het oudere en commerciële vastgoed in Duitsland gefaseerd af te stoten om uiteindelijk een “jonge” woningportefeuille over te houden in de regio’s Berlijn, Noordrijn-Westfalen en Frankfurt. Tegelijkertijd voegen we nieuw ontwikkelde projecten aan onze portefeuille toe.

De kwaliteit van de projecten gaat steeds verder omhoog. De kennis die we hebben opgedaan in de ontwikkeling van woningprojecten in Duitsland, wordt dan ook al vol ingezet in het groot Randstedelijk gebied in Nederland. Bovendien besteden we steeds meer aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Ook in Nederland nemen we, naar voorbeeld van de Duitse activiteiten, een belang in een vastgoedbeheerder.

Samenwerken met partners

Vandaag de dag zijn we, naast het ontwikkelen van woningprojecten, ook actief in de ontwikkeling van hotels, logistiek onroerend goed en kantoren. Deze ontwikkelingen doen wij over het algemeen niet alleen, maar met partners. Onze beleggingsportefeuille bestaat voor 80% uit woningen. Deze zijn vrijwel zonder uitzondering door onszelf met partners ontwikkeld en door VolkerWessels gebouwd. Ook in onze Nederlandse portefeuille hebben we in de afgelopen jaren een deel van onze commerciële projecten verkocht en groeit onze woningportefeuille gestaag.

Onder "Projecten" vindt u enkele voorbeelden van onze projecten in zowel Nederland als Duitsland.