Terug naar overzicht

Duurzame woningen

Sinds 2014 investeren wij in MorgenWonen woningen, een concept dat is ontwikkeld door VolkerWessels. De diverse onderdelen van de woningen worden in de fabriek geproduceerd en op locatie geassembleerd.

Energiezuinig en milieubewust

De woningen zijn ontwikkeld om op een milieubewuste en zuinige manier om te gaan met energie. Op basis van de modernste inzichten en technieken wordt een zogenaamde nul-op-de meter woning gerealiseerd.

De woningen zijn onder andere voorzien van zonnepanelen, luchtwarmtepomp, warmte terugwininstallatie, vloerverwarming en triple beglazing. De woningen hebben zowel in de zomer als winter een zeer comfortabel binnenklimaat en leveren zoveel energie op dat een gemiddeld gezin dat bewust omgaat met energie, geen energiekosten hoeft te hebben.

Buitenunit luchtwarmtepomp

Buitenunit luchtwarmtepomp

Diverse woningtypes

Wij zagen het belang van duurzaam bouwen en hebben het concept daarom vanaf het begin ondersteund door te investeren in de eerste woningen die uit de fabriek kwamen rollen. Inmiddels is het concept in de afgelopen jaren flink uitgebreid en zijn diverse type woningen leverbaar, zoals rijwoningen en twee-onder-een kappers, met en zonder uitbouw. Ook is een levensloopbestendige variant mogelijk. In het hele land staan inmiddels ruim 2.000 MorgenWonen woningen, waarvan wij er circa 500 in portefeuille hebben.

Onze MVO projecten